Mercedes-Benz

50 godina uspjeha marke Mercedes-AMG

16.01.2017

AMG – ova tri slova u cijelom svijetu znače vrhunske automobilske performanse, ekskluzivnost, učinkovitost i visoku razinu užitka u vožnji. U 2017. godini tvrtka koju su osnovali Hans-Werner Aufrecht i Erhard Melcher slavi 50 godina postojanja.
Tijekom ovih pola stoljeća marka Mercedes-AMG zabilježila je niz uspjeha u moto sportu i razvitku jedinstvenih cestovnih vozila.
Danas ova tvrtka u stopostotnom vlasništvu kompanije Mercedes-Benz Group AG, sa sjedištem u Affalterbachu, predstavlja sportski ogranak Grupe. U ovoj godini proslave godišnjice, s pogledom na budućnost, Mercedes-AMG će nastaviti priču o uspjehu koja je započela kao tvrtka s dva zaposlenika.
Svaki od 1500 zaposlenika usmjeren je na krilaticu ove marke, ”Driving performanse”, koja ujedinjuje ključne prednosti AMG-a: naprednu tehnologiju i strast prema dinamičnim, emocionalno privlačnim proizvodima.
Ova tvrtka iz Affalterbacha u cijelom svijetu je poznata po svom izvanrednom poznavanju motora, koje ne uključuje samo razvoj nego i filozofiju ”jedan čovjek, jedan motor”, što doslovno znači da svaki motor ručno sklapa jedan inženjer. Uz gotovo 100.000 isporučenih vozila u 2016., što predstavlja rast od preko 40 posto, i s najvećom inicijativom predstavljanja modela u povijesti ove tvrtke, AMG ulazi u ovu godišnjicu s rekordnim brojkama.
Tvrtka Mercedes-AMG je u 2016. u cjelini doživjela značajan rast od 44,1 %, što ponovo predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu godinu. S 99.235 isporučenih vozila, priča o uspjehu ove Mercedes-Benzove sportske marke dosegla je novu razinu. Time se prodaja vozila od 2013. utrostručila. Dinamični rast omogućen je kontinuiranim stalnim razvojem modela visokih performansi, za kojima postoji potražnja kao nikada prije. S druge strane, strateško proširenje ponude posljednjih je godina također dovelo do uspješnog razvoja novih grupa klijenata. Dakle, globalni uspjeh kompanije ne temelji se samo na popularnim osam-cilindričnim modelima serije 63. Serija kompaktnih modela s oznakom 45, zajedno sa širokom ponudom modela serije 43, pronašla je svoj put do mnogih kupaca, čime je moderna ponuda AMG proizvoda dobila široku, čvrstu bazu. Tržišta s najvećom prodajom u ovoj najuspješnijoj godini ponovo su bila tržišta SAD-a, Njemačke i Kine.
"Nakon našeg strateškog proširenja ponude na putu smo svjetskog uspjeha i možemo se osvrnuti na uspješnu godinu. Modeli serije 63 nastavljaju biti ključni modeli naše ponude te nastavljaju oduševljavati entuzijaste u cijelom svijetu. Osim toga, naša AMG GT serija, koja je u potpunosti razvijena unutar kuće, sada je dostupna kao obitelj široke baze, s kojom smo impresivno demonstrirali našu stručnost marke sportskih automobila. Naš sadašnji zadatak nije samo proslava AMG-ove priče o uspjehu nego pomoći oblikovati performanse budućnosti u najuzbudljivijem razdoblju automobilske povijesti,”  kaže Tobias Moers, predsjednik upravnog odbora tvrtke Mercedes‑AMG GmbH.